Loading...

Διαδρομές προς την Επιτυχία/ Pathways to Success: Τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για σπουδές και επιλογές καριέρας

 

 

Διαδρομές προς την Επιτυχία/ Pathways to Success

Τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για σπουδές και επιλογές καριέρας

12- 14 Νοεμβρίου 2015, Κολλέγιο Ανατόλια, Raphael Hall

 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια», με ιδιαίτερη ευαισθησία στο κρίσιμο θέμα της ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού για σπουδές μετά το λύκειο και για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, διοργανώνει σε ετήσια βάση, από το 1979, την Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης (Career Day). Στη διάρκεια της ημερίδας καταξιωμένοι επαγγελματίες παρουσιάζουν ένα μεγάλο εύρος επαγγελμάτων όλων των κατηγοριών, όπως είναι η έρευνα στις θετικές επιστήμες, η τεχνολογία, ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, κοινωνικά επαγγέλματα, ο τομέας οργάνωσης, διοίκησης και επιχειρηματικότητας, οι διεθνείς σχέσεις, ο αθλητισμός, η τέχνη, κ.α.

Για πρώτη χρονιά φέτος, η «Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης» (“Career Day”) ενσωματώθηκε σ’ ένα τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «Διαδρομές προς την Επιτυχία» (“Pathways to Success”) που θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, στοχεύοντας στη σφαιρική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και των τριών τάξεων του Λυκείου σε θέματα εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν  ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους γονείς και το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια του τριημέρου, εκτός από το Career Day, οι μαθητές του Λυκείου και του προγράμματος ΙΒ Diploma του Κολλεγίου Ανατόλια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια σειρά από επιλεγμένες ενημερωτικές παρουσιάσεις, όπως:

  • Ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία για την αγορά εργασίας. Παρουσίαση από εκπροσώπους Γραφείων Διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
  • Η εικόνα των απαιτήσεων για δεξιότητες εργασίας όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ευρώπη.  Παρουσίαση από εκπρόσωπο της CEDEFOP.
  • Το νέο σχολείο και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρουσίαση από τους Διευθυντές των Λυκείων του Κολλεγίου Ανατόλια.
  • Σπουδές στο εξωτερικό. Παρουσίαση από τους συμβούλους του σχολείου.
  • Δεξιότητες επιβίωσης για την Γ’ Λυκείου. Παρουσίαση από τους ψυχολόγους του σχολείου.

Το βράδυ της Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου (17:30- 19:30) οι γονείς μαθητών του Κολλεγίου Ανατόλια και το κοινό της Θεσσαλονίκης θα παρακολουθήσουν παρουσίαση του προγράμματος ΙΒ Diploma του Κολλεγίου Ανατόλια από τη διευθύντρια του προγράμματος, καθώς και παρουσίαση από τους συμβούλους του σχολείου για σπουδές στο εξωτερικό.

Ανοιχτή ενημερωτική ημερίδα, Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 

Το Σάββατο, 14 Νοεμβρίου, (9:00- 13:30) το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια» διοργανώνει  ενημερωτική ημερίδα ανοιχτή στο κοινό της Θεσσαλονίκης με σκοπό την πληροφόρηση μαθητών και γονέων για το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και των επιλογών μετά το λύκειο. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Αριάνα Στογιαννίδου, Αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις του υπεύθυνου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Κέντρου Συμβουλευτικής Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Λ. Πύργου, του επιστημονικού υπεύθυνου της εταιρίας συμβούλων σταδιοδρομίας “Employ”, των συμβούλων του Κολλεγίου Anatolia για σπουδές στις ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ευρώπη, του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του American College of Thessaloniki (ACT) και των ψυχολόγων του σχολείου.

 

Κατεβάστε το πρόγραμμα κάνοντας κλικ εδώ


Δηλώστε συμμετοχή εδώ 


 
 
 

Share